DLM installation issue

Author: zoltan.seres@gmail.com (ZoliZoli)

 Hi there, I have the following issue: both Uniface 8.4 and 9.6 were installed on our 2 servers (Citrix running on Win 2008). Since 8.4 is not used anymore I uninstalled it from both. One went fine but I can't start the appl. on the other because the license manager does not work anymore. The dlm appl. does not start. I thought I can fix it by uninstall&re-install 9.6 but for some reason the dlm does not get installed. Any idea how can I force it to be completely removed and re-installled?   Thanks for your help, Zoltan

2 Comments

  1. Zoltan, Typically DLM is installed separately. When you start up setup.exe - down towards the bottom of the and to the right of the logo, you'll find a 6 or 7 lines of text. The 2nd line should be 'install uniface license server'. Click on the link and DLM installer is launched. Good luck. Knut


    Author: Knut (knut.dybendahl@gmail.com)
  2. Hi Knut, thanks for your reply! I tried that too and it did something successfully but I don't see what. I didn't find the dlm.exe installed. I see the dlm installed in C:\Program Files (x86)\Common Files\Compuware on the other server which works fine. So, just for your information the final solution was (after I tried to the options of remove and repair) to apply the installation option "modify" where I noticed that the selected method was "install if required" which I think doesn't make to much sense in this case but after I changed it to "install with all component" the dlm happened to be installed correctly and I'm happy now.  Best Regards, Zoltan


    Author: ZoliZoli (zoltan.seres@gmail.com)