Citrix and debugger issue

Author: antoine.picaud@free.fr (apicaud)

With U9.3 On Citrix server, when we start the debugger by the command debug in our application, our appllication stop and the debugger open (process udbe.exe).
We cannot debug our application on Citrix and I don't know why because with previous version (U8.4) there is no issue.
Have you an idea ?

Regards
Antoine

2 Comments

  1. Hello Antoine,

    Is it possible that the $UUU and/or $IDF paths "incomplete" (contains question marks for one or more of the required logon information; DBmnemonic, UserName, or Password)? If that's the case then you're most likely ran into the bug 28215:

    Bug 28215 "UF93: Uniface crashes when starting Debugger if logon for $UUU/$IDF incomplete"

    Description:

    Uniface version 9.3 is crashing in case the Debugger is started and the Application Objects Repository paths $UUU and/or $IDF, which are defined in the application ASN file, are incomplete (contains question marks for one or more of the required logon information; DBmnemonic, UserName, or Password).

    The described issue cannot be replicated with an earlier version of Uniface (for example Uniface 9.2).

    Workaround:

    Map the $UUU and $IDF path to Sequential ($SEQ), by adding the following assignments to the application ASN file:

    [PATHS]
    $SEQ = SEQ:
    $IDF = $SEQ
    $UUU = $SEQ

    [DRIVER_SETTINGS]
    SEQ=U1.0

    A solution for this bug is currently planned for the patch P202, which at this is scheduled for July 24.

    Hope this helps.

    Best regards,
    Daniel

    *** Usual disclaimer ***


    Author: diseli (daniel.iseli@uniface.com)
  2. It's OK with this workaround.

    Thanks,

    Antoine


    Author: apicaud (antoine.picaud@free.fr)